A folyamat részei

1. Töltsd le a legfrissebb csomagot a Glpi-project.org oldalról. Csomagold ki a gépeden, létrejön egy glpi nevű könyvtár ami az összes fájlt tartalmazza.

2. Másold a könyvtárat a webkiszolgálódra.

3. A böngésződdel nyisd meg a glpi kezdőoldalát. A további beállításokat grafikus felületen teheted meg. Ezután máris használhatod a rendszert.

Részletesen

Követelmények

A következők szükségesek a kiszolgálón : - hozzáférés a fájlok telepítéséhez (FTP, SSH, stb) ; - PHP4 vagy későbbi verzió munkmenetek támogatásával; - hozzáférés egy MySQL adatbázishoz.

Telepítés előtt hozzá kell férned egy MySQL adatbázishoz. Ha nem te vagy a kiszolgáló adminisztrátora, meg kell kérned az adminisztrátort, hogy biztosítson számodra hozzáférést.

A következőkre lesz szükséged a MySQL kapcsolathoz : - az adatbáziskiszolgáló IP címe ; - MySQL felhasználónév ; - MySQL jelszó ; - az adatbázis neve

A GLPI megszerzése

A GLPI az alábbi webhelyen érhető el : - http://glpi-project.org a “download” szekcióban.

Válaszd ki a telepítendő verziót. Bontsd ki a csomagot a gépeden. Töltsd fel a kapott könyvtárat a webkiszolgálódra.

Ha rendelkezel adminisztrátori jogokkal a kiszolgálón, az apache gyökerkönyvtárába (/var/www or /var/www/html) bontsd ki.

Install the files

Telepítsd az összes fájlt a webhelyre, ahol el szeretnéd érni.

Az alábbi könyvtárak jogosultságát módosítani kell úgy, hogy a PHP írni is tudja :

- /files - /config

Telepítés megkezdése

Mostantól minden online elérhető. A telepítés megkezdéséhez nyisd meg a böngésződdel a GLPI gyökerét: az alapértelmezett cím http://teszervered/glpi/

Az első kapcsolat alkalmával elindul a telepítő, ami lépésről lépésre végigvezet a folyamaton. A felület felhasználóbarát, csak meg kell adnod a kért információkat.

Előkészítő lépések

A- Válaszd ki a kedvenc nyelvedet (magyart) majd kattins az « OK » gombra.

B- Telepítés vagy Frissítés.

Új telepítést szeretnél, úgyhogy kattints a « Telepítés » gombra.

C- Kompatiblitás ellenőrzése

Ez a lépés ellenőrzi, hogy a minden követelmény adott-e a telepítéshez. Ha valami nincs rendben, nem tudod folytatni a telepítést. Hibaüzenetben kapsz tájékoztatást arról, hogy mit kell kijavítanod a probléma megoldásához.

Ha minden rendben, kattinthatsz a « Folytatás » gombra.

Installation steps

Step 1 : Configuration of the access to the database server.

You must enter in a form all the informations needed to connect to MySQL.

« Mysql server » is the hostname where is your database server. For example: localhost or mysql.domain.tld

« Mysql user » is the username you use to connect to the server.

« Mysql pass » is the password of the username This field can be empty if your user have no password (No comment will be done here on the security of such a user).

Then, you must to click on « continue ».

Two cases now:

- Your parameters are rights. So, you access to the next step. - Your parameters are wrongs. So, an error message is displayed, you must to click on back to modify your parameters and retry.

Step 2 : Choose or create the database.

The access to the database is ok. You mustr to create or choose the database that GLPI will use.

Two possibilities:

- You want to use an existing database to store the GLPI tables:

Select this database and click on continue to initialize this database.

- You want to create a new database to store the GLPI tables:

For this case, you must to have the rights to create a new database on the server.

Select « create a new database ». Enter the name of the database that you want to create in the text field. Click on continue in order to initialize the database.

Step 3 : Temporary step and explanations :

This stage informs you that the database is initialized with the default values. Some informations are given to you on these values. Read this information attentively and click on « continue ».

Step 4 : This stage indicates that the installation of GLPI is now finished, a summary is displayed. Read these informations attentively and click on “use GLPI” to perform your first connection with the application.

End of the installation

In case of error (of the kind: you forgot your own access to GLPI…), to start again this procedure of installation, it is necessary to use your software ftp (for example) and to erase the following file: - config/config_db.php

For security reasons you must to set the read right to config/config_db.php only to the web service user. Example : chmod 400 config/config_db.php

Use your browser to get the root of GLPI: http://yourserver/glpi/ (by default) to start again the procedure of configuration then (actually, it is the absence of file “config_db.php” which causes the launching of this procedure).